Høring – revidering av avlsplanen!

Siden kåringsloven forsvinner fra 1.januar 2015, er Norges Fjordhestlag nå i gang med å revidere avlsplanen. I den forbindelse har de nå sendt ut noen spørsmål på høring til lokal-, distrikts- og fylkeslagene  (se link: http://fjordhest.no/artikkel.asp?ID=511), slik at medlemmene kan komme med sine synspunkter allerede nå.

Siden tiden er knapp vil ikke vi i OAFL arrangere noe høringsmøte, men ønsker heller å invitere alle medlemmene til å sende oss sine synspunkter på mail til post@oafl.no innen 1. desember 2014.

Husk at ALLE meninger er velkomne, og alle vil bli tatt videre til NFL.
Her er DIN sjanse til å påvirke arbeidet med avlsplanen og fremtiden til fjordhesten!

Litt bakgrunn:
Når kåringsloven forsvinner betyr det at alle hingster kan lovlig avles på, uavhengig av om den er kåret eller ikke. Raseorganisasjonene kan i sin avlsplan begrense bruken av hingster på ulike måter, f.eks. ved at kun avkom etter kårede hingster får adgang til stamboken og fulle rettigheter ift utstilling og start på NM. På den måten kan man velge å opprettholde systemet slik at det i praksis fungerer slik det har gjort fram til nå. Spørsmålet fra Norges Fjordhestlag er om det er noe man ønsker, eller om også andre individer (da spesielt avkom etter ukåra hingst) skal ha samme rettigheter som avkom etter kåra hingst.

Norges Fjordhestlag har tre spørsmål de ønsker å få svar på. Disse finner du i linken her: http://fjordhest.no/artikkel.asp?ID=511

Håper på mange mail i uken fremover!

mvh
Styret, Oslo og Akershus Fjordhestlag

PS: Om det er interesse for at vi skal arrangere et høringsmøte, ta kontakt med Katrine Haugaard på tlf 922 49 733 eller send oss en mail, så skal vi se hva vi får til 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s