Velkommen til ridekurs med Pelle fra Trollspeilet! Kurset arrangeres 06.-07. April 2019 på Solaas Gård i Blaker.
Rytterskolen Trollspeilet drives av Per-Estein Prøis-Røhjell og Hanne Prøis-Røhjell. Begge har lang erfaring med undervisning på alle nivåer og er spesielt flinke til å ta for seg hestens bevegelse i samspill med rytterens kropp. Kurset passer for alle som ønsker å komme seg videre uansett hvilket nivå man er på. Det er ingen krav til utstyr. Alle er hjertelig velkomne uansett gren eller hesterase
Kurset består av:
– 4 klokketimers undervisning per ekvipasje (man er 3 og 3 inne samtidig slik at man får konstruktiv hjelp og får jobbet med dette på egenhånd og under veiledning).
– Teori i lunsjen på lørdag.
– Fritt for tilskuere å være med på teori eller se på undervisningen.
Det er 9 hele kursplasser, hvilket betyr 3 klokketimer på formiddagen, pause, og 3 klokketimer på ettermiddagen (lørdag og søndag).
Undervisningen vil bli tilpasset til hver enkelte ekvipasje, og man begynner med å forsikre om at de grunnleggende tingene som kontakt, balanse, stabilitet og løsgjorthet er på plass. Dette er grunnleggende basiskunnskaper som passer de aller fleste som driver med ridning, enten det er dressur, sprang, gangartsridning/islandshest mm.
Bindende påmelding til siwicz@hotmail.com (Det er altså ikke nok med pm på facebook).
Det er 2500kr for kurset, og 2000kr fordelt på kursdeltagerne for baneleie.
NB! Dette kurset er dekket av frifondsmidlene. Det vil si at OAFL-medlemmer til og med 26 år får dekket hele kursavgiften, og trenger kun å betale baneleie. Dersom du er tom.26år, skriv dette i påmeldingsmail. For OAFL-medlemmer som ikke går under frifondsmidlene, kan det søkes om medlemsstøtte dersom du oppfyller kravene til dette. Se regler på hjemmesiden. Ved fullt kurs (4 leksjoner) dekkes 500kr, ved halvt kurs(2 leksjoner) dekkes 250kr.
For mer info, følg arrangement på facebook.
Adresse
Toreidvegen 399
1925 Blaker.
Mer om Trollspeilet og trening:
«Vi jobber mye med hester og folk som har skader, problemer eller ubalanser, og da må vi ofte hjelpe folk med disse før vi egentlig kan få dem inn på treningsskalaen. Vi mener at mange som aldri kommer videre i sin trening, sliter fordi instruktøren ikke klarer å formidle til dem hvordan det skal føles. Forskjellige folk opplever bevegelse på forskjellig vis, avhengig av deres erfaring, deriblant, skader, stivheter, ubalanser, og så videre. Disse tingene innvirker på hvordan de rir og beveger seg, og hvordan de føler. For å få «resatt» kroppen og nervesystemet, slik at kroppen fungerer riktig igjen, har vi utviklet forskjellige metoder og verktøy for å få rytterne til å igjen kjenne riktig, og fungere og bevege seg som de skal. Dermed kan de også innvirke riktigere på hesten. Dette er jo viktig når man rir unghest, slik at man ikke rir inn feil i hesten, men det er også viktig når man skal korrigere en eldre hest med feil, eller komme et steg videre på treningsskalaen. Da må man innvirke riktig på hesten. Derfor jobber vi alltid med helt basale ting i begynnelsen, men helt avhengig av den enkelte rytter og hest, og dermed individuelt, selv om vi har flere på samme time. Man arbeider selvstendig og over tid, siden mange av de første problemene man jobber med, er stivheter i bevegelsen, som bare kan endres med tålmodig og litt langsommelig arbeide.»